Med reisekort dukker det opp flere gode fordeler når du tar deg en ferie i utlandet. Re:member black som ernevnt i testen er vår favoritt ettersom du får både rabatter hos Expedia og Hotels.com når du gjør bookingen med kortet.
Alle kredittkortene har også reise- og avbestillingsforsikring, dette betyr at hvis du har betalt 50% av reisen med kredittkort er forsikringen gyldig. Vanligvis koster en reiseforsikring rundt 150 til 650 kroner i måneden, noe som spørs litt på hvor mange dager du befinner deg i utlandet (45, 70 eller 90) og hvor mange familiemedlemmer som skal forsikres.
Du får en rekke fordeler om du bruker reisekort på reisen:
Da vil et kredittkort med loungetilgang være noe for deg. Les denne guiden 'kredittkort med loungetilgang' som dykker ned i verden av kredittkort som gir deg tilgang til premium lounger over hele verden med Priority Pass og Lounge Key.
Det er svært få ulemper med reisekort. Men husk den viktigste: Det beregnes renter på kjøpene dine dersom du ikke betaler totalfakturaen i tide. Slik kan kjøpene dine fort bli dyrere enn du trodde. Men så lenge du betaler kredittkortfakturaen i tide, trenger du ikke bekymre deg for renten.
Mange kredittkort har årlige avgifter og uttaksgebyrer som kan anses som høye. Se nøye på kostnaden i forhold til hva du tjener på fordelene.
Reward programmet til Re:member er best for deg som reiser til utlandet, men hvis du skal kose deg med en ferie i Norge eller i Skandinavia kan kredittkort fra f.eks Ikano og TF Bank er være meget gunstige pga deres avtale med DealPass.
Vi har også skrevet en guide til deg som skal på lengre ferier i utlandet, les beste feriekort her.
Velger du Re:member kredittkort får du også rabatt på utvalgte leiebilkjeder i utlandet:
Med reisekort vil du ofte ikke betale gebyr når du tar ut kontanter i utlandet. Mens mange banker krever et gebyr på alt mellom 30 og 50 kroner, kan du spare de pengene med et kredittkort. I tillegg kan du oftere ta ut mindre beløp i stedet for å gå rundt med en tykk stabel sedler i lomma.
En annen avgift du ofte unngår med reisekort er tilleggsgebyret på valuta.
Ved å få et reisekort som ikke krever valutapåslag kan du spare mye penger. Valutatillegget er ofte 1,5–2 % ved både kjøp og uttak i utlandet. Husk at du alltid velger lokal valuta når du er i utlandet, hvis du velger din egen valuta er det nemlig butikkens vekslingskurs som legges til grunn (ofte har denne betydelig påslag).
Gjør en grundig sammenligning av ulike kort. På denne måten kan du enkelt finne det beste kredittkortet for reiser og det som gir deg flest fordeler. Usikker på hvilket kredittkort du kan velge? Sjekk ut vår oppdatert test på beste kredittkort her.
Du bør blant annet se på følgende:
Husk å bruke tid på å sammenligne ulike kredittkort før du bestiller. Da er sjansen for at du anskaffer kort du er fornøyd med, og som gir deg de fordelene du virkelig ønsker og får bruk for.
For å få kredittkort må du oppfylle de grunnleggende kravene som stilles av kredittkortselskapene. Kravene innebærer vanligvis at du må være fylt 18 år. Du må også ha en stabil inntekt og ingen betalingsanmerkninger.
Du kan også undersøke tema som kredittkort med betalingsanmerkning nærmere, eller hvordan du får kredittkort uten bank id her.
Det kan være veldig lønnsomt med et reisekort på ferie, men også hvis du reiser ofte. De fleste kredittkort har et godt bonussystem som lar deg løse inn poengene dine med reiserelaterte produkter. Husk at du også kan samle poeng hjemme som du deretter kan bytte til å reise.
Med reisekort har du ofte tilgang til flyplasslounger og en concierge-tjeneste. I tillegg kan du slippe kostbare gebyrer og valutapåslag når du er i utlandet. Vær også klar over den store fordelen du har med at feriereisen din er beskyttet av en ekstra reiseforsikring dersom du betaler reisen med kredittkort. Helt til slutt, velg riktig kort og spar penger!
Syntes du det kan være vanskelig og få kredittkort? Eller sier bankene nei? Da burde du lese denne guiden.
Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.